Optiek

Voor monturen, glazen, lenzen en optometrie

Onze collectie brilmonturen

U kunt bij ons niet alleen terecht voor een perfecte oogmeting maar wij hebben ook een grote collectie van de allernieuwste brilmonturen.

Het aanbod varieert van laag geprijsde monturen, er zijn al brillen vanaf € 59,- tot monturen van doublé, titanium of kunststof, maar ook exclusief handgemaakte monturen van buffelhoorn.

Samen met u zoeken wij een bril voor u uit, die perfect bij u past. Daarna worden de brillenglazen in uw nieuwe montuur geslepen en gemonteerd in onze eigen werkplaats.

Doordat alle werkzaamheden door ons zelf worden uitgevoerd, kunnen wij garant staan voor een perfecte kwaliteit.

Kinderbrillen

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor de hipste en stoerste kinderbrillen.

Image
Een kinderbril moet stevig zijn maar ook ‘cool’.

Je vindt daarom bij ons een grote collectie stevige en coole brillen.
Ze zijn er in allerlei verschillende modellen en kleuren.

Benieuwd welke bril bij jou past? Kom maar eens kijken!

Wij bieden een zorgvuldige selectie van hoogwaardige kinderbrillen van onder meer Vingino, Red, B-Big, Ray-Ban en Adidas.

Zonnebrillen

En wat dacht u van modebewuste en beschermende zonnebrillen?

Image

De zonnebril is al jaren een geliefd modeaccessoire bij zonnig weer. Zonnebrillen zijn echter in de eerste plaats ontwikkeld om uw ogen te beschermen.
Langdurige en onbeschermde blootstelling aan fel zonlicht kan permanente schade aan uw ogen veroorzaken. Ultraviolette (UV) straling kan schade veroorzaken aan de oogbol, de ooglens en het netvlies. Daarnaast kan fel zonlicht voor klachten zorgen zoals branderige ogen, tijdelijk minder scherp zicht en hoofdpijn. Veel zonnebrillen bieden onvoldoende bescherming tegen UV straling.

Het is belangrijk om te weten dat de mate waarin de zonneglazen donker gekleurd zijn, geen indicatie is voor de kwaliteit van de zonneglazen. De kwaliteit hangt namelijk af van de werking van extra UV filters in de zoneglazen. Wij adviseren u daarom graag vrijblijvend bij de juiste keuze van een goede zonnebril.
Het op maat vervaardigen van uw zonnebril vereist aandacht en vakmanschap. Wij zullen alles in het werk stellen om u het beste advies en het beste product op maat te leveren. Een eventueel oogonderzoek behoort vanzelfsprekend tot onze service.

Glazen, lenzen en optometrie

Uw ogen zijn kostbaar. Daarom bent u bij ons op het juiste adres voor brillenglazen, contactlenzen en optometrie.

Brillenglazen
Brillenglazen
Bij de keuze van glazen heb je bij ons een keuze tussen kwalitatief goede huismerkglazen en topkwaliteit glazen van het merk Rodenstock.

Onze huismerkglazen zijn voordeliger omdat ze leverbaar zijn in een standaard uitvoering met een standaard ontspiegeling. Bij de topkwaliteit glazen van Rodenstock zijn er uiteraard meer mogelijkheden op het vlak van ontspiegeling, glasdikte en multifocaliteit.

Wij zijn graag bereid om u voor te lichten over de verschillende glazen. Loop daarom gerust eens binnen voor meer informatie.
Contactlenzen
Contactlenzen
Er zijn tegenwoordig legio mogelijkheden op het gebied van contactlenzen. Welke soort lenzen er bij u passen hangt af van een aantal factoren zoals: werk, hobby’s, sport, en natuurlijk heel belangrijk de bouw van uw ogen. Die kunnen weer worden gemeten met onze moderne meetapparatuur. Alle soorten lenzen worden door ons geleverd. U kunt hierbij denken aan harde lenzen, zachte lenzen (dag- en nachtlenzen, maandlenzen), bifocale- of multifocale lenzen (met een leesgedeelte erin) en gekleurde lenzen.

Wilt u weten welke lenzen er het beste bij u passen, maakt u dan vrijblijvend een afspraak: 0486-461881of stuur een e-mail.
Optometrie
Optometrie
Optometrie staat voor oogmeting, uitgevoerd door een optometrist. Het is een zelfstandig beroep en de optometrist is wettelijk erkend als hulpverlener in de eerstelijns gezondheidszorg.

U vindt bij ons een gediplomeerd optometrist die uitgebreid de tijd neemt voor een goede oogmeting; we vragen u dan ook vooraf een afspraak te maken, zodat de tijd voor u beschikbaar is.Een optometrist sluit mogelijke medische oorzaken van oogafwijkingen uit en schrijft, zo nodig, corrigerende brillenglazen, contactlenzen of andere optische hulpmiddelen voor. Tevens kan de optometrist u doorverwijzen naar de huisarts of oogarts.
Ray-Ban
Silhouette
Bloomdale
Carven
Rodenstock
JF Rey

Service

Contact Info

Runstraat 10, 5374 AC, Schaijk
info@optiek-juwelier.nl
0486 - 46 1881  •  06 - 28 38 4129

Openingstijden

Dinsdag t/m donderdag 09.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 09.00 tot 20.00 uur
Zaterdag 09.00 tot 16.00 uur
Maandag en zondag gesloten