Menu

Monturen

U kunt bij ons niet alleen terecht voor een perfecte oogmeting maar wij hebben ook een grote collectie van de allernieuwste brilmonturen.

Het aanbod varieert van laag geprijsde monturen, er zijn al brillen vanaf € 59,- tot monturen van doublé, titanium of kunststof, maar ook exclusief handgemaakte monturen van buffelhoorn.

Samen met u zoeken wij een bril voor u uit, die perfect bij u past. Daarna worden de brillenglazen in uw nieuwe montuur geslepen en gemonteerd in onze eigen werkplaats.

Doordat alle werkzaamheden door ons zelf worden uitgevoerd, kunnen wij garant staan voor een perfecte kwaliteit. U kunt bij ons terecht voor onder andere:

favicon Ray-Ban
favicon G-star
favicon Persol
favicon Prada
favicon De Stijl
favicon Iyoko Inyake
favicon Silhouette
favicon Dutz
favicon Dilem
favicon Zen
favicon Kilsgaard

Monturen

Brillenglazen

Bij de keuze van glazen heb je bij ons een keuze tussen kwalitatief goede huismerkglazen en topkwaliteit glazen van het merk Rodenstock.

Onze huismerkglazen zijn voordeliger omdat ze leverbaar zijn in een standaard uitvoering met een standaard ontspiegeling.

Bij de topkwaliteit glazen van Rodenstock zijn er veel verschillende mogelijkheden zoals:

- verschillende soorten ontspiegelingen
- het dunst mogelijke glas
- grote keuze uit multifocale glazen
- glazen voor verschillende doeleinden, bijv. voor een computerbril

Wij zijn graag bereid om u voor te lichten over de verschillende glazen. Loop daarom gerust eens binnen voor meer informatie.

Varilux heeft voor een doorbraak in multifocale brillenglazen gezorgd: tot 90% verminderd schommeleffect, tot 50% breder gezichtsveld en een veel snellere reactietijd. Een unieke kijkervaring! 

Kinderbrillen

Een kinderbril moet stevig zijn maar ook ‘cool’.

Je vindt daarom bij ons een grote collectie stevige en coole brillen.
Ze zijn er in allerlei verschillende modellen en kleuren.

Benieuwd welke bril bij jou past? Kom maar eens kijken!

Wij bieden een zorgvuldige selectie van hoogwaardige kinderbrillen van:

favicon Vingino
favicon Red
favicon B-Big
favicon Ray-Ban
favicon Adidas

Kids

Zonnebrillen

De zonnebril is al jaren een geliefd modeaccessoire bij zonnig weer. Zonnebrillen zijn echter in de eerste plaats ontwikkeld om uw ogen te beschermen.
Langdurige en onbeschermde blootstelling aan fel zonlicht kan permanente schade aan uw ogen veroorzaken. Ultraviolette (UV) straling kan schade veroorzaken aan de oogbol, de ooglens en het netvlies. Daarnaast kan fel zonlicht voor klachten zorgen zoals branderige ogen, tijdelijk minder scherp zicht en hoofdpijn.

Veel zonnebrillen bieden onvoldoende bescherming tegen UV straling. Het is belangrijk om te weten dat de mate waarin de zonneglazen donker gekleurd zijn, geen indicatie is voor de kwaliteit van de zonneglazen. De kwaliteit hangt namelijk af van de werking van extra UV filters in de zoneglazen. Wij adviseren u daarom graag vrijblijvend bij de juiste keuze van een goede zonnebril.
Het op maat vervaardigen van uw zonnebril vereist aandacht en vakmanschap. Wij zullen alles in het werk stellen om u het beste advies en het beste product op maat te leveren. Een eventueel oogonderzoek behoort vanzelfsprekend tot onze service.

Onze collectie bestaat uit verschillende bekende merken, o.a.: 

favicon Adidas
favicon Hip
favicon Oakley 
favicon Prada
favicon Liu-Jo
favicon Persol
favicon Polaroid
favicon Serengeti
favicon Bolle
favicon Invu
favicon Ralph Lauren
favicon Ray Ban
Zonnebrillen

Contactlenzen

Uw ogen zijn kostbaar. Daarom bent u voor contactlenzen bij ons op het juiste adres. Wij hebben u veel te bieden.

Er zijn tegenwoordig legio mogelijkheden op het gebied van contactlenzen.
Welke soort lenzen er bij u passen hangt af van een aantal factoren zoals: werk, hobby’s, sport, en natuurlijk heel belangrijk de bouw van uw ogen. Die kunnen weer worden gemeten met onze moderne meetapparatuur.
Alle soorten lenzen worden door ons geleverd. 

Voorbeelden:           
- harde, zuurstofdoorlatende lenzen
- zachte lenzen (dag- en nachtlenzen, maandlenzen).
- bifocale- of multifocale lenzen (met een leesgedeelte erin).
- gekleurde lenzen.

Wilt u weten welke lenzen er het beste bij u passen, maakt u dan vrijblijvend een afspraak: 0486-461881of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Optometrie

Optometrie staat voor oogmeting, uitgevoerd door een optometrist. Het is een zelfstandig beroep en de optometrist is wettelijk erkend als hulpverlener in de eerstelijns gezondheidszorg.

Om te kijken of het oog gezond is maakt de optometrist soms gebruik van pupilverwijdende druppels. Zo worden vroegtijdige oogziektes herkent. 
De optometrist kan u, als daar aanleiding voor is, doorsturen naar de huisarts of oogarts.
Is er geen enkele afwijking geconstateerd en heeft u alleen een correctie nodig dan geeft de optometrist u graag een vrijblijvend advies.

 

Gediplomeerd optometrist

U vindt bij ons een gediplomeerd optometrist die uitgebreid de tijd neemt voor een goede oogmeting; we vragen u dan ook vooraf een afspraak te maken, zodat de tijd voor u beschikbaar is.Een optometrist sluit mogelijke medische oorzaken van oogafwijkingen uit en schrijft, zo nodig, corrigerende brillenglazen, contactlenzen of andere optische hulpmiddelen voor. Tevens kan de optometrist visueel therapeutische adviezen en oefeningen geven. Als er een pathologische reden ten grondslag ligt aan de oorzaak van visuele klachten dan zal de optometrist rapporteren c.q. doorverwijzen naar de huisarts en oogarts.

Het beroep van optometrist is sinds 15 november 2000 in Nederland wettelijk erkend en beschermd onder artikel 34 van de wet BIG. In vergelijking met een opticien (Nederland: opleiding MBO niveau 4) is de optometrist hoger en breder opgeleid. Zodoende neemt de optometrist steeds meer taken van huisarts en oogarts over in de eerste lijn van de gezondsheidszorg aangaande de oogzorg.

Manders Optiek & Juwelier

Volg ons via Facebook


Bezoek ons

Klik op ons logo op de kaart voor de route naar onderstaand adres.

 • Runstraat 10, 5374 AC, Schaijk<p><b>Openingstijden</b><br>Maandag en zondag gesloten<br>Dinsdag t/m donderdag 09.00 tot 18.00 uur<br>Vrijdag 09.00 tot 20.00 uur<br>Zaterdag 09.00 tot 16.00 uurRunstraat 10, 5374 AC, Schaijk

  Openingstijden
  Maandag en zondag gesloten
  Dinsdag t/m donderdag 09.00 tot 18.00 uur
  Vrijdag 09.00 tot 20.00 uur
  Zaterdag 09.00 tot 16.00 uur

 • 0486 - 46 1881 & 06 - 283 841 290486 - 46 1881 & 06 - 283 841 29

Contact

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact en worden niet opgeslagen in een database of op de server. Lees onze privacyverklaring.

Log In or Register